Søvnapnø

Søvnapnø er et af de mest udbredte søvnproblemer i verden, og man anslår at omkring 300.000 danskere lider af sygdommen.

Hvad er søvnapnø?

Søvnapnø er pauser på 10 sekunder eller længere i vejrtrækningen under søvn. Oftest er der tale om obstruktiv søvnapnø, hvor svælgets vægge under indåndingen suges mod hinanden og spærrer luftvejen. Patienten vil føle det som et kvælningsanfald. Søvnapnø kan ledsages af et alvorligt fald i blodets iltindhold. Iltmangelen vækker den pågældende en kort stund, hvorved kvælningsanfaldet ophæves. 

Unormal søvnighed

En patient med mange obstruktive apnøer kan have mange korte opvågninger, som han/hun sjældent registrerer. Søvnen er urolig og søvnkvaliteten stærkt forringet. De fleste med søvnapnø klager over unormal søvnighed og træthed om dagen.

Søvnapnø skal behandles

Søvnapnø er farlig, hvis den ikke behandles. Den påvirker hjerte, blodtryk, blodomløb og puls. Ubehandlet søvnapnø gør det også svært at få hverdagen til at fungere på arbejdspladsen og i hjemmet. Endelig er personer med søvnapnø til stor fare i trafikken.

Behandling

Søvnapnø behandles med cpap. For patienter med moderat søvnapnø kan en positionsmåler også benyttes. Læs mere under Produkter & løsninger.

Kurser

Butik

Kontakt